Lekker passen

Een passpiegel staand is een goede investering voor winkeliers. Veel winkels, zoals H&M en andere grote ketens, maar ook kleine boetiekjes – hebben een passpiegel staand in hun pashokjes geponeerd. Het idee van een passpiegel staand is dat de klant die kleding past zichzelf van alle hoeken kan bekijken, om zo te bepalen of de kleding die hij of zij gepast heeft ook leuk staat.

Vertekend beeld

Sommige mensen menen dat passpiegels een vertekend beeld opleveren. Veel mensen worden namelijk heel onzeker als ze in een passpiegel staand kijken naar hoe kleding op hen en op hun figuur staat; ook kijken ze vaker naar de oneffenheden in hun huid. Dit is echter de eigen projectie op het zelf, en niet de schuld van de passpiegel staand.

Bovendien zijn er andere factoren dan alleen de passpiegel staand die invloed hebben op de manier waarop de consument in het pashokje zichzelf waarneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid van geplaatste spiegels, de kleuren in het hokje, de kleuren en pasvorm van de kleding die iemand aan heeft, maar ook bijvoorbeeld het licht. Onflatterend licht kan het al snel een verkeerd beeld geven, maar dat is niet de schuld van de passpiegel staand.

Particulieren

Er zijn ook particulieren die een passpiegel staand in hun inloopkast hebben. Het is echter lastig om het verschil aan te merken tussen een passpiegel staand en een wandspiegel. Als je namelijk je kleren past voor de wandspiegel, lijkt dat ook op een passpiegel staand. Je kunt je dus afvragen of het type spiegel afhankelijk is van de intentie van de spiegelfabrikant, of dat het te maken heeft met de functie die de spiegel inneemt voor de spiegelgebruiker. Misschien zou men mensen die zowel een wandspiegel als een passpiegel staand in hun huis hebben kunnen vragen of zij een verschil merken. Een passpiegel staand is hoe dan ook een goede aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *