Habitat en kenmerken van vijgen

Vijg, afkomstig uit het Midden-Oosten, komt ook veel voor in West-Azië. West-Aziaten noemen vijgen een wilde vijg. Het is omdat deze vrucht vaak wordt gevonden in bossen in de buurt van bronnen of wateren. In het bos is deze vrucht erg nuttig als voedselbron voor knaagdieren zoals eekhoorns, vleermuizen en sommige fruitetende vogels. De smaak van vijgen is zoet en verfrissend. Vijgen kunnen rauw, in salades, geperst of gedroogd worden gegeten. Vijgen hebben een smaak vergelijkbaar met guave, zodat deze vrucht ook in jam kan worden verwerkt. Zelfs voor fruit dat nog jong is, kan het met groenten worden gekookt.

De aard van de vijgenboom en hoe een vijgenboom te laten groeien

Vijgenboom leeft in warme gebieden en kan al vanaf 6 maanden vrucht dragen. In tegenstelling tot tropische bomen die vrucht dragen in het regenseizoen, zal vijgenboom vrucht dragen in het droge seizoen. Vijgenboom kan het hele jaar door vrucht dragen. Om de fruitproductie in verschillende seizoenen stabiel te houden, kunt u een vijgenboom in een kas plaatsen. De vijgenboom kan tot tien meter hoog worden met bladeren tot 50 cm breed. De kleur van de vrucht is groen als hij jong is en als hij rijp is, wordt hij paarsrood. Vijgen bevatten veel vitamines en vezels, waardoor ze zeer goed zijn voor onze spijsvertering.

Hoe zorg je voor de vijgenboom?

Vijgenboom Verzorging is vrij eenvoudig. De vijgenboom houdt van zonlicht, dus we moeten vijgenboom op een plek plaatsen die aan de zon wordt blootgesteld. We kunnen de vijgenboom zaden die klaar zijn om te planten in een potplant medium of direct in de grond in de tuin plaatsen. Zaailingen die plantklaar zijn, zijn 30 tot 60 cm hoog. Gezonde zaailingen hebben rechtopstaande stengels en een stengel diameter van meer dan 1 cm. We kunnen bemesten als de plant 3 maanden oud is. Dan, vier maanden na de eerste bemesting, kunnen we de meststof weer toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *