De leukste plekken in Italië

gardameer vakantie

Italië zit vol met prachtige plaatsjes en is een perfect land om een keer te bezoeken. Van stedentrips naar bijvoorbeeld Rome, Milaan of Venetië tot bezoekjes naar prachtige natuurgebieden, zoals een Gardameer vakantie. In Italië kan het dus allemaal. Maar wat zijn dan plekken in Italiaanse steden die je echt gezien moet hebben? En welke leuke activiteiten kun je dan doen in de natuurgebieden?

Bezienswaardigheden in Italiaanse steden

Rome, een schitterende stad waar jij vast en zeker al veel over weet. Deze stad kon natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Rome zit vol met historische plekken waarachter bijzondere verhalen uit de geschiedenis schuilen. Voorbeelden hiervan zijn het Colosseum, Forum Romanum en Pantheon. Naast Rome is ook Milaan een andere Italiaanse stad wat iedereen wel kent. Deze stad zal vooral de aandacht van modeliefhebbers krijgen; Milaan is namelijk een van de beroemdste modesteden van de wereld. Naast dat dit de perfecte stad is om de shoppen, kan je er nog veel meer doen. Bekende bezienswaardigheden in Milaan zijn bijvoorbeeld Duomo di Milano, Castello Sforzesco en La Scala. Ten slotte is Venetië ook een van de bekendste Italiaanse steden. De stad staat bekend om zijn vele kanalen. De activiteiten in deze stad zullen daarom ook veel op het water plaatsvinden, zoals de eilandentour van Murano, Burano en Torcello. Blijf je toch liever op het land? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld naar het bekende San Marcoplein kunnen gaan, waar ook San Marco Basiliek bevindt. 

gardameer vakantie

De mooiste natuurgebieden van Italië

Zoals net al werd besproken, is het Gardameer een prachtig natuurgebied in Italië waar je een leuke tijd in de vakantie kunt beleven. De mooiste plekken die hier te zien zijn, zijn Grotta Cascate del Varone, Monte Baldo en Isola del Garda. Een ander bekend voorbeeld is Toscane. Toscane is een regio in Italië wat vol zit met natuur. Leuke plekken die je in deze regio kan bezoeken, zijn Val d’Orcia, Chianti en Elba. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *